ReisSensatie
ReisSensatie
de mooiste bestemmingen, reizen, foto's en reisverhalen
 

Zuid-Afrika Reisgids

 ReisSensatie op bezoek in Zuid-Afrika - Een giraf familie tijdens onze safari

Overzicht Zuid-Afrika

Zuid-Afrika met zijn eindeloze adembenemende landschappen, prachtige wijngaarden, indrukwekkende wildlife parken, bruisende steden en fantastische stranden is een schitterende vakantiebestemming.  

Dit mooie diverse land ligt in de zuidpunt van Afrika en grenst aan de Atlantische Oceaan, de Indische Oceaan, Swaziland, Mozambique, Zimbabwe, Botswana en Namibië. Lesotho is een onafhankelijke staat, die volledig door Zuid-Afrika wordt omringd.

De Apartheid, die Zuid-Afrika overschaduwde in de 2de helft van de 20ste eeuw, werd afgeschaft in 1990. Nelson Mandela - die 18 jaar gevangen zat op Robbeneiland - was de representatie van het verzet. In 1994 werd hij de eerste zwarte president van Zuid-Afrika. 

Zuid-Afrika is een magnifiek land waar je een heel afwisselende vakantie kan beleven. Relax op een van de schitterende stranden, bezoek de pinguïns van Boulders Beach, spot de 'big 5' in een safaripark, geniet van het voortreffelijke culinaire aanbod, ontdek de paradijselijke Tuinroute ... 

 

Hoogtepunten Zuid-Afrika

Kaapstad
Kaapstad, gelegen aan de voet van de iconische Tafelberg, is een bruisende kosmopolitische stad. Hier vind je de meest hippe bars en restaurants. Relaxen doe je op een van de vele spectaculaire zandstranden. Een uitstap naar het historische Robbeneiland en het prachtige Kaapse schiereiland zijn een must tijdens je verblijf in Kaapstad.

Kaapse Wijnlanden
Op nog geen uur rijden van Kaapstad, vind je de Kaapse wijnlanden. Hier worden de beste Zuid-Afrikaanse wijnen geproduceerd. Het is een prachtig gebied omringd door imponerende bergen.  

Tuinroute - Garden Route
De paradijselijke Tuinroute begint in het historische dorp Swellendam en eindigt in Port Elizabeth (of andersom uiteraard). Het is een spectaculaire route langs een prachtige kuststreek met eindeloze zandstranden, schitterende baaien, ruwe kliffen, lagunes, regenwoud ...

Klein Karoo
Klein Karoo is een schitterende vallei gelegen tussen de Swartberg en Langeberg bergketens. Oudtshoorn, de hoofdstad van Klein Karoo, is bekend om zijn struisvogelvlees. Je vindt er ook de wereldberoemde Cango Caves met gigantische stalagmieten en stalactieten.

Addo Elephant National Park
Het Addo Elephant National Park is het derde grootste Nationaal Park in Zuid-Afrika. Hier vind je uiteraard olifanten maar ook buffels, zebra's, zwarte neushoorns, wrattenzwijnen, leeuwen en nog veel meer.

Safariparken rond Port Elizabeth
Je hoeft niet helemaal naar het beroemde Kruger Park te gaan om de "big five" te spotten. Die kan je ook zien in een van de vele safariparken rond Port Elizabeth. In het bovenstaande Addo Elephant National Park bijvoorbeeld of het Schotia Game Reserve waar je de grootste kans hebt om leeuwen te zien. Ook in het wondermooie Kariega Game Reserve kan je de "big five" spotten.

Johannesburg
Johannesburg is een bruisende, moderne stad met top faciliteiten. Veel mensen mijden Johannesburg door zijn twijfelachtige reputatie van "onveilige stad". Ga zeker niet alleen op stap en ook niet in het donker (dat telt eigenlijk voor het gehele land). Als je in Johannesburg verblijft, bezoek dan zeker het Apartheid Museum en de Soweto Township.

Panorama Route
De Panorama Route is de weg tussen Johannesburg en Kruger Nationaal Park en staat bekend als de mooiste route in Zuid-Afrika. Populaire stops op de Panorama Route zijn de goudstad Pelgrim's Rest en de spectaculaire Blyde River Canyon. 

Kruger Park
Kruger Nationaal Park is het grootste Nationaal Park in Zuid-Afrika en het populairste Safari Park. Je kan met je eigen huurauto op pad in dit immense wildpark om de "big five" te zoeken, je moet dan wel op de verharde wegen blijven. Het is ook aangeraden om een keer een game drive met een ranger te doen, zo heb je meer kans om wilde dieren te zien.

Drakensbergen
Drakensbergen is een spectaculaire bergketen waarvan de bergkammen je aan drakenschubben doen denken. De vergezichten hier zijn gewoon adembenemend.

Swaziland
Swaziland, het kleinste land van Afrika, is een klein onafhankelijke koninkrijk omringd door Zuid-Afrika en Mozambique. In de nature reserves en nationale parken van Swaziland kan je ook de "big five" spotten maar heb je vooral kans om neushoorns te zien. 

St. Lucia
St. Lucia, een UNESCO-werelderfgoed, biedt eindeloze paradijselijke stranden en schitterende koraalriffen waar je de kleurrijke onderwaterwereld kan ontdekken tijdens het snorkelen. In het Hlane Royal National Park kan je ook - met een beetje geluk - de zeldzame witte neushoorn zien.

 

Praktische informatie Zuid-Afrika

Beste reisperiode
Zuid-Afrika kan je eigenlijk het hele jaar door bezoeken. In de lente (september tot november) staat alles in bloei, dus een ideale periode om de Tuinroute te doen. November tot maart is het zomer in Zuid-Afrika, in april en mei is het herfst maar nog lekker warm en tijdens de winter (juni tot augustus) kan je walvissen spotten aan de kust.

Tijdsverschil
Tijdens onze wintertijd is het 1 uur later in Zuid-Afrika, tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil.

Munteenheid
In Zuid-Afrika gebruiken ze de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR)

Reistijd
Je ben na ongeveer 11 uur vliegen met een directe vlucht in Kaapstad of Johannesburg. Veel vluchten doen een tussenstop in Londen of Frankfurt. Met Emirates of Qatar Airways kan je naar Kaapstad vliegen met een stop-over in de Verenigde Arabische Emiraten. De perfecte gelegenheid om Dubai of een ander Emiraat te bezoeken. 

 

De mooiste vakantiebestemmingen: meer over Zuid-Afrika