Vulkanen en Zeeleeuwen op Isabela eiland

Vulkanen en Zeeleeuwen op Isabela eiland

Bij aankomst op Isabela eiland Galapagos worden we begroet door zeeleeuwen, die liggen te zonnen op de kade. Kan je je iets mooier voorstellen? Galapagos is een unieke vakantiebestemming!

Nog steeds nagenietend van ons bezoek aan het fascinerende Santa Cruz eiland, nemen we een boot naar onze volgende bestemming ... het zeepaard vormige Isabela eiland. Het is een adembenemende overtocht door turquoise wateren, die ongeveer 2 uur duurt.

Isabela is het grootste eiland van de Galapagos archipel, toch wonen er maar ongeveer 2000 mensen. Het is een van de jongste Galapagos eilanden, gevormd door 6 vulkanen waarvan er 5 nog steeds actief zijn. 

De bevolking woont hier vredig samen met reuzenschildpadden, leguanen, blauwvoetgenten, zeeleeuwen, pinguïns, zeeschildpadden, rif haaien ... een paradijs! 

 

Zien en doen op Isabela

 

Red Mangrove Isabela Lodge

We worden naar ons hotel gebracht in de buurt van Puerto Villamil, de mooiste stad op Isabela eiland. De Red Mangrove Isabela Lodge is een basic lodge, de schitterende locatie maakt echter alles goed. De lodge is gelegen - op loopafstand van de stad - aan een adembenemend wit zandstrand. 

Sierra Negra Vulkaan

Na een ritje van ongeveer 40 minuten, worden we afgezet aan het vertrekpunt van onze wandeling voor vandaag. Na 15 minuten wandelen zien we de krater van de Sierra Negra vulkaan. Met zijn 10 km lengte en 9 km breedte is dit de op een na grootste krater ter wereld ... indrukwekkend!

De volgende 5 km wandelen we naast de krater op een vrij makkelijk pad door het regenwoud. We krijgen maar niet genoeg van deze ongelooflijke uitzichten. Aan de beroemde Jaboncillo boom besluiten we even te pauzeren in de schaduw van deze imponerende boom.

We vervolgen onze weg richting Chico vulkaan. We wandelen door lavavelden, het is vrij zwaar vooral door de brandende zon ... hier is geen schaduw meer. 

We stoppen regelmatig om te drinken en om ons in te smeren met zonnebrandcrème. Het prachtige panoramische uitzicht over een aantal vulkanen doet ons onmiddellijk onze vermoeidheid vergeten, zo mooi! Tevreden beginnen we aan de terugweg. 

Concha de Perla

In de haven in Villamil nemen we het pad langs mangroven naar Concha de Perla, de thuisbasis van zeeschildpadden, zeeleeuwen en pinguïns. Met zijn heldere water is dit een schitterende plek om te snorkelen. Jammer genoeg waren er vandaag geen zeeleeuwen om met te spelen, we zagen wel enkele zeeschildpadden.

Las Tintoreras Baai

We nemen een klein rubberbootje om naar Tintoreras, een groep van kleine eilandjes voor de kust van Isabela, te gaan. Onderweg zien we verschillende blauwvoetgenten en pinguïns broederlijk samen zitten op de rotsen.

We stappen uit en maken een wandeling over het met leguanen vergeven lava veld. Deze tijd van het jaar beginnen de baby leguanen hun omgeving te verkennen, we zien ontelbare leguanen in alle vormen en maten, wauw!

Op een verlaten strand zien we een zeeleeuw spelen met haar jong, zo vredig en mooi. In een kanaal liggen verschillende rif haaien te rusten op de bodem. We besluiten te gaan snorkelen in de ondiepe baai omringd door mangroven. Deze keer hebben we wel geluk, we snorkelen met rif haaien en zeeleeuwen, wat een ongelooflijke ervaring!

Wall of Tears

Vanuit Villamil is het ongeveer 6 km lopen naar de Wall of Tears. Onderweg komen we voorbij een zandstrand omringd door lagunes en mangroven. We wandelen verder tot aan de muur gebouwd door gevangenen van een oude strafkolonie. Om de gevangenen bezig te houden, werden ze verplicht om deze 100 meter lange muur te bouwen met lavastenen. 

 

Wij bezochten Isabela eiland in Mei 2013

 

MEER ECUADOR EN GALAPAGOS REISVERHALEN

een gepassioneerde reizigster en  liefhebster van amateur fotografie
toont je de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld