Overnachten in een ijshotel

Overnachten in een ijshotel

We bewonderen de verschillende ijssculpturen in de tuin. Een beer gemaakt uit ijs wat een magnifiek kunstwerk! Ook in het hotel is alles gemaakt van ijs; de bedden, de tafels, ... zelfs de glazen. Overnachten in een ijshotel in Lapland is een magische ervaring, moet je gewoon eens gedaan hebben!

Vanuit het smalle raampje, hebben we een prachtig zicht over het uitgestrekte besneeuwde landschap. Aan de horizon zien we de zon door de bomen glinsteren ... wat een schitterend zicht! Het kleine vliegtuigje landt veilig op het ijs in Kittilä. Iemand van Laino SnowVillage staat ons al op te wachten.

Voor de bouw van het SnowVillage ijshotel wordt elk jaar meer dan 20 miljoen kilo sneeuw en ijs gebruikt. Het resultaat is een uniek winterwonderland, een echt kunstwerk! Er is een ijsrestaurant, een ijsbar, een ijskapel, verschillende kamers en suites en nog veel meer moois.

Je kan hier ook verschillende winteravonturen boeken zoals een tocht met een hondenslee, sneeuwscooter tochten, een tochtje met de rendierslee ...

We bewonderen eerst de prachtige ijssculpturen in de tuin en gaan dan iets drinken in de ijsbar. We nemen een shot sterkedrank om op te warmen, we moeten wel snel drinken ... anders smelten de ijsglazen in onze handen. Ook in het ijsrestaurant is alles gemaakt van ijs, toch maar even een rendiervelletje op mijn stoel leggen voordat ik ga zitten. Gelukkig is het eten wel warm.

We bezoeken de rest van het hotel; bezichtigen de kamers en suites, staan met open mond te kijken naar de schitterende ijskapel ... echt een pareltje. Trouwen in een ijskapel ... klinkt onvergetelijk. De huwelijksnacht daarna zal echt wel cool zijn ;-)

We gaan nog even naar de sauna en dan zijn we klaar voor onze overnachting in het ijshotel. Er waren veel bezoekers in de bar en het restaurant maar deze nacht blijken we de enige te zijn die in het ijshotel overnachten. We inspecteren alle kamers in detail en kiezen uiteindelijk voor een kleine kamer (hoe groter de kamer, hoe kouder ... dus ja een kleine kamer voor ons).

De kamers hebben een constante temperatuur van -5 graden. We leggen onze thermo slaapzakken op de rendierhuiden en kruipen er al bibberend in. Ik het koud, echt koud ... ik steek mijn hoofd in de slaapzak zodat het niet bevriest, krijg ik nu nog wel genoeg lucht? Water druppelt van de muren, is het ijshotel aan het smelten? We zijn hier alleen deze nacht en er zijn geen deuren ... leven hier wolven in de omgeving? Uiteindelijk val ik in slaap.

In de vroege ochtend worden we gewekt door een vrolijke dame, ze heeft veenbessensap voor ons bij ... heel lief. We krijgen ook nog een stevig ontbijt en een certificaat om te bewijzen dat we een nacht in een ijshotel hebben overleefd :-)

Overnachten in een ijshotel was een fantastische ervaring, echt een kei "coole" belevenis :-)

 

Wij bezochten SnowVillage Lapland in februari 2011

 

MEER LAPLAND REISVERHALEN

een gepassioneerde reizigster en  liefhebster van amateur fotografie
toont je de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld