De mooiste fotolocaties voor de Sint Pietersbasiliek

De mooiste fotolocaties voor de Sint Pietersbasiliek

Rome is beroemd om zijn populaire bezienswaardigheden, schoonheid ... en bezit enkele van de meest prachtige architectuur die ooit door de mensheid zijn gebouwd. Een reis naar Italië is dus niet compleet zonder een bezoekje aan Rome. Toen ik van mijn laatste Rome trip terugkwam merkte ik dat ik weel heel veel foto's van de Sint Pietersbasiliek had genomen. Hier dus een lijstje van de beste locaties in Rome om een prachtige foto te nemen van de beroemde Sint Pietersbasiliek koepel. 

 

Het beroemde sleutelgat zicht

Geen enkele lijst met top fotolocaties voor de Sint Pietersbasiliek kan compleet zijn zonder het beroemde sleutelgat te vermelden. Dit sleutelgat vind je terug in de deur van de Soevereine Militaire Orde van Malta, gelegen bovenop Aventine Hill en niet ver van de Garden of Oranges. Het is vrij moeilijk om de koepel scherp te krijgen door dit sleutelgat maar eens je hem in focus hebt, ben je net zoals ik, waarschijnlijk heel trots op je sleutelgat foto. 

 

Kasteel St. Angelo

Het terras van het Kasteel St. Angelo is niet zo hoog als sommige andere populaire locaties in Rome maar het is wel de ideale plaats om foto's te nemen van de Tiber, de Brug van de Engelen ... en uiteraard de Sint Pietersbasiliek. Om een nog iets meer unieke foto te creëren, ga je naar het restaurant op de eerste verdieping en neem je je foto door een van de ramen. 

 

The Garden of Oranges

De Garden of Oranges (letterlijk tuin van sinaasappelen) of in het Italiaans Giardino degli Aranci, is gelegen op Aventine Hill. De makkelijkste manier om deze tuin te bereiken is om het pad te beklimmen gelegen naast de Santa Maria kerk. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over de stad en uiteraard over de Sint Pietersbasiliek. 

 

Terras van het Vaticaan museum

Wanneer je de Sint Pietersbasiliek bezoekt, heb je een optie om de trappen naar de koepel te beklimmen. Tja je moet er wel wat moeite voor doen maar eens je de koepel hebt bereikt, word je beloond met een van de beste uitzichten over het Sint Pietersplein en de tuinen van het Vaticaan. Vooraleer het zover is kom je onderweg een terras tegen vanwaar je een close-up foto van de koepel kan namen. Het Vaticaan museum terras biedt je een andere close-up foto opportuniteit van de Sint Pietersbasiliek koepel.

 

Terrassen boven de Spaanse trappen

Ga naar de Piazza di Spagna en beklim de Spaanse Trappen, sla linksaf zodra je de top bereikt hebt. Blijf nu wandelen totdat je de koepel van de Sint Pietersbasiliek kan zien. Van verschillende plaatsen op deze terrassen kan je prachtige foto's van de koepel nemen. Een extra bonus is dat je vanaf deze terrassen - hoog boven Rome - een schitterend uitzicht over Rome hebt.

 

Wij bezochten Rome reeds meerdere keren en gaan zeker nog eens terug

 

Meer Italië Reisverhalen

een gepassioneerde reizigster en  liefhebster van amateur fotografie
toont je de mooiste vakantiebestemmingen ter wereld