ReisSensatie
ReisSensatie
de mooiste bestemmingen, reizen, foto's en reisverhalen
 

Peru Reisgids

 ReisSensatie op bezoek in Peru - aankomst in Machu Picchu vanaf het Inca Trail

Overzicht Peru

Peru is zonder twijfel een van de meest fascinerende landen in Zuid-Amerika. De landschappen zijn gewoon imposant; van de wilde Amazone jungle, naar de droge woestijnachtige kustregio en verder tot de besneeuwde bergtoppen van de Andes. Je vindt hier een biodiversiteit, die je maar zelden tegenkomt in één enkel land. Maar liefst 28 van de 32 klimaatzones die er wereldwijd bestaan, vind je terug in Peru.

Peru ligt in het westen van Zuid-Amerika en wordt omringd door Ecuador, Colombia, Brazilië, Bolivia, Chili en de Stille Oceaan. Caral is de oudste van steen gebouwde stad van Amerika en de basis van de Norte Chico, een van de oudste beschavingen in de wereld. Peru is uiteraard het best gekend van het Inca tijdperk. Je vindt dan ook in heel Peru Incaruïnes terug waaronder het beroemde Machu Picchu. In de 16de eeuw werd Peru gekoloniseerd door het Spaanse Rijk. In 1821 werd Peru onafhankelijk. 

Het unieke verleden van Peru, de adembenemende natuur en de mystieke Incaruïnes wekt de avonturier in elke bezoeker. Ook om wildlife te spotten zit je hier goed; van de cirkelende condors in de Colca Canyon tot de vele lama's. De regenwouden zijn de thuisbasis van jaguars, apen en slangen. Rond de Ballestas eilanden zijn er meer dan 150 vogelsoorten, zeeleeuwen, pinguïns ... te vinden.

 

Hoogtepunten Peru

Lima
Lima werd opgericht door de Spanjaarden nadat ze de Inca's hadden verslagen. Het werd de hoofdstad en een van de belangrijkste steden in Peru. Het historische centrum van Lima is UNESCO werelderfgoed. 

Ballestas eilanden
Van Paracas kan je met een boot rond de Ballestas eilanden varen. Als je geluk hebt, word je vergezeld door zeehonden en dolfijnen. Deze eilanden zijn de thuisbasis van pinguïns, pelikanen, zeeleeuwen ... De Ballestas eilanden worden soms "Galapagos voor de arme mens" genoemd.

Nazca Lines
De Nazca Lines zijn vreemde parallelle lijnen en geometrische figuren die in de woestijn geëtst zijn. Er is een uitkijktoren vanwaar je de lijnen kan bekijken. Om deze lijnen volledig te kunnen bewonderen, is het aangeraden om een vlucht te nemen over de Nazca Lijnen.

Colca Canyon
De Colca Canyon is een van 's werelds diepste canyons. Cruz del Condor is de perfect plaats om reusachtige condors - die uit de canyon opstijgen - te spotten. Je kan ook een uitdagende trektocht maken in de Colca Canyon.  

Arequipa
Bezoek in het prachtige koloniale stadje Arequipa de kathedraal en het Santa Catalina klooster. Ook het Santuarios Andinos museum is zeker een bezoekje waard. Hier vind je de mummie van Juanita, een jong Inca meisje dat werd opgeofferd boven de vulkaan om te goden gunstig te stemmen. 

Lake Titicaca
Het indrukwekkende Titicaca meer - gelegen op een hoogte van ongeveer 3.800 meter - is het grootste meer in Zuid-Amerika en het hoogst bevaarbare meer in de wereld. Bezoek de drijvende rieteilanden, leer meer over de tradities van de lokale bevolking, vaar in een traditionele rieten boot ... 

Cuzco
Cusco gelegen op een hoogte van 3.300 meter is de hoofdstad van het oude Incarijk. Het is een toeristisch en tevens heel gezellig en mooi stadje, zeker een bezoek waard. 

Heilige Vallei
De Sacred Valley (Heilige Vallei) van de Inca's bezoeken is een must. Begin in het gezellige stadje Pisac (de toegangspoort naar de Heilige Vallei). Bezoek de vreemde cirkelvormige Inca terrassen in Moray, de zoutpannen in Maras en het fort in Ollantaytambo. 

Inca Trail
Het Inca Trail naar Machu Picchu staat op heel wat "Bucket Lists" ... voor een goede reden. Deze 4-daagse wandeltocht is een onvergetelijke tocht, langs oude Incaruïnes, door de Andes. Op de 4de dag aankomen aan Inti Punku de Zonnepoort en Machu Picchu voor de eerste keer zien, is een unieke ervaring. 

Machu Picchu
Machu Picchu, de verloren stad van de Inca's, is adembenemend gelegen tussen 4 bergtoppen. Hier vind je ruïnes van paleizen, baden, tempels, huizen, pakhuizen en agrarische terrassen.

 

Praktische informatie Peru

Beste reisperiode
De beste periode om Peru te bezoeken is tijdens het droge seizoen, van april tot en met september. 

Tijdsverschil
Tijdens onze wintertijd is het in Peru 6 uur vroeger, tijdens onze zomertijd is het er 7 uur vroeger.

Munteenheid
In Peru betalen ze meet de Peruaanse Nuevo Sol (PEN). In de volksmond gewoon Sol of Soles 

Reistijd
Een rechtstreekse vlucht naar Lima duurt ongeveer 14 uur. Op de meeste vluchten moet je een overstap doen en ben je toch al snel 20 uur onderweg. 

 

De mooiste vakantiebestemmingen: meer over Peru