ReisSensatie
ReisSensatie
de mooiste bestemmingen, reizen, foto's en reisverhalen
 

Nieuw-Zeeland Reisgids

 ReisSensatie bezoekt de Mouraki Boulders in Nieuw-Zeeland

Overzicht Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland - gelegen in de Grote Oceaan - bestaat uit het Noordereiland, het Zuidereiland en aan aantal kleinere eilanden. Ongeveer 15 pct. van de Nieuw-Zeelandse bevolking zijn Maori's, de oorspronkelijke bewoners van Nieuw-Zeeland. 

Nieuw-Zeeland wordt gezien als een van de mooiste landen ter wereld dankzij de ongelooflijk prachtige natuur in het land. Een echt paradijs voor natuurliefhebbers! Nieuw-Zeeland heeft het allemaal; paradijselijke stranden, vulkanen, regenwouden, gletsjers ... verschillende Nationale parken en zelfs een aantal onbewoonde eilanden.  

 

Hoogtepunten Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland Zuidereiland Highlights

Christchurch
Christchurch is nog steeds in heropbouw na de aardbevingen van 2010 en 2011. Toch is deze veerkrachtige stad een must voor iedereen die het Zuidereiland bezoekt. De Botanische tuin, Willowbank Wildlife Reserve en de historische tram zijn aanraders.   

Glacier Country
In Glacier Country vind je de meest toegankelijke gletsjers ter wereld, de Fox en Franz Josef gletsjers. Je kan deze gletsjers op verschillende manieren van dichtbij bewonderen (gletsjer wandeling, met de helikopter ...). Vergeet ook niet een bezoekje de brengen aan Lake Matheson vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op Aoraki Mount Cook.  

Lake Wanaka
Lake Wanaka is een prachtig helderblauw meer omringd door de bergtoppen van het Mount Aspiring Nationaal Park. De ideale bestemming voor outdoor activiteiten. 

Queenstown
Queenstown, omringd door indrukwekkende bergen, is gelegen aan het kristalheldere Wakatipumeer. Met zijn uitgebreid scala aan outdoor activiteiten - zoals bungeejumpen, parachutespringen, paardrijden en raften - is Queenstown echt "the place to be" voor sensatiezoekers. 

Fiordland National Park
Milford en Doubtful Sound zijn de 2 hoofdattracties in Fiordland Nationaal Park. De beste manier om deze fjorden te bewonderen is per boot. Milford Sound, met de spectaculaire Mitre Peak, is de meest bekende fjord in dit Nationaal Park. 

Otago Peninsula
De Otago Peninsula is een romantisch schiereiland. Hier kan je op verschillende plekken pinguïns spotten. Op de prachtige stranden, kan je zeeleeuwen spotten en op Taiaroa Head zit er een kolonie albatrossen.

Aoraki Mount Cook
Aoraki Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw-Zeeland. In het Aoraki Mount Cook Nationaal Park - gelegen naast het prachtige Pukaki meer - vind je ontelbare bergen, gletsjers en sneeuwvelden. Per boot kan je het Tasman Glacier Lake verkennen. 

Abel Tasman National Park
Abel Tasman Nationaal Park is het kleinste Nationaal Park van Nieuw-Zeeland. Gouden stranden, helderblauw water, een weelderig begroeide kustlijn, granieten kliffen, een adembenemende kustwandeling ... Abel Tasman is echt een paradijs.  

Marlborough Sounds
De Marlborough Sounds - een groot maritiem park van bijna 1000 vierkante km vol met bergen, water en eilanden - zijn het best te bereiken vanuit Picton. Hier kan je ook vele prachtige wandelingen doen, een aanrader is de beroemde Queen Charlotte Track.

Kaikoura
Het mooie Kaikoura, spectaculair gelegen tussen de Stille Oceaan en de Kaikoura bergketen, is de beste plek op het Zuidereiland om walvissen, zeehonden en dolfijnen te spotten. Rivierkreeften zijn hier de specialiteit op de menukaart.

Nieuw-Zeeland Noordereiland Highlights

Auckland
Auckland - gebouwd op een uitgestorven vulkanisch gebied met 48 vulkanische toppen - is een bruisende stad. Aanraders hier zijn de 16 km lange Coast to Coast Walk, de duizelingwekkende Sky Tower en Kelly Tarlton's Antarctic Encounter & Underwater World. 

Northland
Het prachtige Northland heeft het hele jaar door een subtropisch klimaat. Verken vanuit Paihia met een catamaran de Bay of Islands, rij naar Cape Reinga waar de Tasmaanse Zee en de Stille Oceaan samenvloeien, ga zandboarden in de Te Paki duinen, race op 90 mile Beach ...  

Russell
Het romantische historische stadje Russell was de eerste zeehaven en de eerste hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Door de slechte reputatie van Russell in het verleden - veroorzaakt door dronken zeelieden, walvisvaarders, ontsnapte gevangenen en prostituees - werd Auckland de nieuwe hoofdstad van Nieuw-Zeeland, gevold door de huidige hoofdstad Wellington. 

The Coromandel
Het Coromandel schiereiland is een populaire vakantiebestemming in Nieuw-Zeeland. Coromandel heeft meer dan 400 km adembenemende witte zandstranden en een bergachtig binnenland met inheems regenwoud. 

Lake Taupo
Lake Taupo, het grootste meer van Nieuw-Zeeland, ontstond 2000 jaar geleden door een vulkaanuitbarsting. Dit is een ideale plek voor watersporten. Ten noorden van Lake Taupo vind je de indrukwekkende Huka Falls, hier dondert meer dan 220.000 liter per seconde over de klif.   

Tongariro crossing
Tongariro National Park is het oudste Nationaal Park van Nieuw-Zeeland. De 17 km lange Tongariro Crossing is een van de mooiste wandelingen op het Noordereiland.

Rotorua
Rotorua - gelegen in de Ring van Vuur - is een ontzagwekkend geothermisch paradijs. Bewonder dit karakteristieke vulkanische landschap gevuld met explosieve geisers, borrelende modderpoelen en natuurlijke warmwaterbronnen. 

Wellington
De havenstad Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Deze stad - gelegen aan Cook Strait - staat bekend om zijn kunst, cultuur en erfgoed. Je kan hier ook prachtige wandelingen maken in de groene omliggende heuvels. 

Hawke's Bay
Hawke's Bay is een van Nieuw-Zeelands grootste wijnproducenten. Het is een populaire plek om een wijntour per fiets te doen. 

Matamata
Matamata is een must als je een Lord of the Rings fan bent. Hier kan je de beroemde Hobbiton Movie set bezoeken. Je kan in Matamata ook de Wairere Falls - de hoogste watervallen van het Noordereiland - bezoeken. 

 

Praktische informatie Nieuw-Zeeland

Beste reisperiode
Van november tot en met maart is de beste periode om Nieuw-Zeeland te bezoeken. De drukste maanden zijn december en januari. Nieuw-Zeeland heeft een mild winterklimaat, dus afhankelijk van je interesses, kan je Nieuw-Zeeland het hele jaar door bezoeken. 

Tijdsverschil
Tijdens onze wintertijd is het in Nieuw-Zeeland 12 uur later dan bij ons, tijdens onze zomertijd is het er 10 uur later.

Munteenheid
In Nieuw-Zeeland gebruiken ze de Nieuw-Zeelandse dollar (NZD)

Reistijd
Om naar Nieuw-Zeeland te vliegen ben je vanuit België of Nederland al snel 24 uur onderweg. Veel mensen maken dan ook een stop-over van een paar dagen in de Verenigde Arabische Emiraten, Singapore, Hong Kong of Los Angeles.   

 

De mooiste vakantiebestemmingen: meer over Nieuw-Zeeland