ReisSensatie
ReisSensatie
de mooiste bestemmingen, reizen, foto's en reisverhalen
 

Dubai Reisgids

 ReisSensatie op bezoek in Dubai

Overzicht Dubai

Dubai - gelegen aan de Zuidoost kust van de Perzische golf - vormt samen met Abu Dhabi, Sharjah, Ajman, Umm Al Qawain, Fujeirah en Ras Al Khaimah de Verenigde Arabische Emiraten. Dankzij het milde winterklimaat is Dubai een populaire winterzon vakantiebestemming.

Terwijl Abu Dhabi zijn rijkdom voornamelijk haalt uit olie, wordt er in Dubai vooral gefocust op handel en toerisme. Vele multinationals vestigen hun Midden-Oosten kantoor in Dubai wegens het gunstige belastingklimaat en de economische stabiliteit. Daardoor woont en werkt een groot aantal expats in Dubai.

Dubai is heel geliefd bij iedereen die van luxehotels, zonnen, winkelen en extremen houdt. Hier vind je 's werelds meest luxueuze hotel, het hoogste gebouw ter wereld, een van de grootste winkelcentra ter wereld, indrukwekkende futuristische wolkenkrabbers, ...

Genieten van het uitzicht vanop 's werelds hoogste gebouw, je uitleven in een van de indrukwekkende waterpretparken, relaxen in een van de luxueuze hotels, dineren in de woestijn of skiën op de langste overdekte skipiste ter wereld ... in Dubai is het allemaal mogelijk.

 

Hoogtepunten Dubai

Burj Khalifa
Burj Khalifa is met zijn 829,8 meter (antenne inbegrepen) het hoogste gebouw ter wereld. Op de 148ste verdieping vind je 's werelds hoogste outdoor observatiedek. Ook vanop het outdoor observatiedek op de 124ste verdieping en het indoor observatiedek op de 125ste verdieping, geniet je van adembenemende uitzichten.  

Dubai Mall
Dubai mall - gelegen aan de voet van Burj Khalifa - is met zijn meer dan 1.200 winkels een paradijs voor shopaholics. Het Dubai Aquarium, de Dubai ijsschaatsbaan en de ingang naar Burj Khalifa zijn allemaal gelegen in deze mall. 

Dubai Aquarium en onderwater zoo
In het Dubai Aquarium leven duizenden vissen en meer dan 300 haaien en roggen. Hier vind je ook de grootste collectie zandtijgerhaaien. Je kan door een glazen tunnel het aquarium bewonderen, met een boot boven het aquarium varen, gaan snorkelen in het aquarium of gaan duiken met de haaien en roggen.  

Dubai Fountain
Dubai Fountain is officieel de grootste fonteinshow ter wereld en het water kan tot 150 meter hoog spuiten. Je kan elke dag vanaf 6 uur 's avonds de show zien, deze wordt elk halfuur herhaald op verschillende muziek. 

Dubai Creek
Met een houten boot kan je Dubai Creek, die door het stadscentrum loopt, oversteken. Je kan ook een boottour boeken, bij Ras al Khor heb je de kans om flamingo's te zien die in de Creek Lagune leven. 

Dubai Marina
Dubai Marina is een kunstmatig aangelegde jachthaven omringd door futuristische wolkenkrabbers. Vanop de Boulevard 'The Walk' heb je een prachtig zicht op de haven en de skyscrapers. 

Palm Jumeirah
Palm Jumeirah is een kunstmatig schiereiland gebouwd in de vorm van een palm. De beste zichten op dit eiland heb je vanuit de lucht met een helikoptervlucht, vanop de monorail of vanop een boot.

Aquaventure waterpark
Op de Palm Jumeirah ligt ook het beroemde 5-sterren hotel Atlantis, hier vind je het tofste waterpretpark van Dubai met duizelingwekkende glijbanen. Een van de favorieten is de "Leap of Faith", hier glijd je door een glazen buis, omringd door haaien en roggen, recht naar beneden.

Dineren in de woestijn
Na een spectaculaire rit met een 4x4 door de zandduinen, bereik je het woestijnkamp. Hier kan je een tochtje met een kameel doen, zandboarden, henna tattoos laten zetten, een waterpijp roken ... Na het lekkere avondmaal volgt nog een optreden door buikdanseressen. 

Burj Al Arab
Burj Al Arab, het enige 7 sterren hotel ter wereld, is enkel toegankelijk voor gasten. Een manier om toch een kijkje te nemen in dit imposante hotel, als niet gast, is een high tea te boeken. 

Jumeirah Madinat
Jumeirah Madinat is zonder twijfel een van de mooiste resorts, die we ooit gezien hebben. Met meer dan 2 km privé strand, ongeveer 50 restaurants, meer dan 20 zwembaden, een eigen waterpark ... verveel je je hier geen seconde. 

Jumeirah Mosque
De Jumeirah Moskee is de grootste moskee van Dubai. Je kan hier dagelijks (behalve op vrijdag) een rondleiding krijgen. Let er wel op dat je armen en benen bedekt zijn, voor vrouwen is een hoofddoek verplicht. 

 

Praktische informatie Dubai

Beste reisperiode
Dubai is een populaire winterzon bestemming. De beste reisperiode is van November tot begin April, het is er dan aangenaam warm. In de zomer is het bloedheet in Dubai met temperaturen die kunnen oplopen tot 50 graden Celsius. 

Tijdsverschil
Tijdens onze wintertijd is het in Dubai 3 uur later, tijdens onze zomertijd is het er 2 uur later.

Munteenheid
In Dubai gebruiken ze de dirham, de munteenheid is de AED.

Reistijd
Je ben na iets meer dan 6 uur vliegen met een directe vlucht in Dubai. De terugvlucht duurt ongeveer 7 uur. Vanuit Amsterdam en Brussel kan je dagelijks rechtstreeks naar Dubai vliegen. 

 

De mooiste vakantiebestemmingen: meer over Dubai